בקו המותן על עמוד השדרה נמצאת נקודת דיקור שנקראת בסינית מינג מן. פרוש הסימניה "מן" הוא "שער", ולגבי הסימניה "מינג" יש שתי פרשנויות עיקריות, היוצרות את הצירופים הבאים:
· "שער החיים" – השם ניתן בכתבי הרפואה הסינית בגלל מיקומה בין 2 הכליות, שמהוות בראייה הסינית את המרכז האנרגטי בגוף, ואת הבסיס התורשתי שאיתו נולדנו. כל מרחב האגן עם הרחם במרכזו (אחד השמות של הרחם הוא "מינג מן") ומקום יצירת הזרע אצל הגברים מהווה את מקור החיים והכוח הראשוני שמניע את כל התפקודים הפיזיולוגיים בגוף. זאת הסיבה שמרחב זה נקרא באימוני הצ'י קונג "טאן טיין", שפרושו שדה (אנרגטי) שהוא תרופה: חיזוק הצ'י (האנרגיה) באזור זה מאפשר לגוף לרפא את עצמו.
במאמר קודם ציינתי שכל המטבוליזם בגופנו זקוק לחום ותלוי בו. מקורו של חום זה, שחיוני לקיומנו, הינו בכליות ובמינג מן. בין השאר הוא חשוב לתפקוד הפריון, המיניות, העיכול, מערכת החיסון, וכן לפעילות המוח. (נקודת מרכז המוח, הנקראת "נירוונה", מכונה לפיכך "מינג מן"; כך גם קרויה הנקודה שנמצאת על הטבור, שכן דרכו מגיעה האנרגיה הראשונית שקיבלנו משליית האם).
דיקור של הנקודה בגב תורם, אם כך, לחיזוק אנרגיית הגוף ולחיוניות שלו.
גם העבודה על אזור זה באמצעות תרגילי הצ'י קונג מפעילה את הנקודה, ומלבד ההקלה על כאבי גב ושחרור חוליות הגב התחתון (זהו אחד משלושת ה"שערים" בעמוד השדרה שהזרימה בהם בעייתית – השניים האחרים הם העורף ועצם הזנב) היא מעוררת את אנרגיית הכליות הזאת. יש תרגילים שמתייחסים באופן ספציפי לנקודה ע"י "פתיחה" שלה, ע"י פיתולים וגם ע"י הדמייה של הכנסת צ'י אל תוך הטאן טיין מכיוון הטבור ומכיוון הנקודה שבגב. תרגילי האגן שאנחנו עושות והגמשת עמוד השדרה משפיעים על מערכת העצבים המרכזית והחיבור שלה למוח, ועוזרים גם ליצירת תחושת רוגע. כל התרגילים נעשים בתשומת לב מלאה פנימה, שמפתחת באופן כללי את ההקשבה הפנימית.
- "שער הגורל" – הסימניה הסינית "מינג" מראה פה של מפקד שפונה מטה אל פקוד שלו שכורע ברך ונותן לו פקודה, ומשמעות הסימניה היא פקודה. לגבי האדם, הדבר מתאר את חוקי היקום שקובעים (כמו בפקודה) את גורלו, ומכאן הפרשנות הנוספת שניתנה לנקודה, "שער הגורל".
המשמעות הזאת מופיעה בעיקר בדברי הפילוסופים (שלא התייחסו להיבט הרפואי-טיפולי) שדנו במפגש שיש לאדם בין הדברים שמוכתבים לו מלידתו (הגורל) ובין התנהלותו בחייו. יש לנו התניות שנולדנו איתן, אבל יחד עם זאת ישנם החיים האקטואליים הנוכחים בכל רגע, בכל מפגש עם אנשים. זהו חיבור ויצירת קשר בין הגורל שלי, היינו הפוטנציאל והמהות הפנימית שלי, ובין המימוש בכל רגע ורגע שפתוח לחידוש ולהשתנות. תפקידנו להיות בו בזמן בהקשבה למי שאנחנו ובפתיחות מלאה למה שקורה בכל מפגש, כדי להביא את המהות הפנימית שלנו לידי ביטוי ברגע הנתון.
לסיכום, הנקודה מינג מן היא אחת מדוגמאות רבות לחיבור שאנחנו עושות בתרגול הצ'י קונג בין גופנו לבין הרפואה הסינית (שצ'י קונג הוא חלק ממנה) והפילוסופיה הסינית שהיוותה את הבסיס שלה. ברמה הפרקטית תרגול הצ'י קונג עובד על ההיבטים השונים של מהותנו: הגמשת הגוף הפיזי, הרחבת האנרגיה שמתחזקת את החיים, ופיתוח היכולת להיות בנוכחות מלאה בחיי היום יום.
שיעורי צ'י קונג מתקיימים:
בתקופת הקורונה 3 שיעורים שבועיים ממשיכים להתקיים בזום:
בימי שני 18:00-19:00,
בימי שלישי 08:00-09:00
ו- 09:30-10:30 ( בשיעור הזה אנחנו מתרגלות את הצלילים לעבודה על האיברים והרגשות)
ברמת רזיאל חזרנו לתרגל פנים אל פנים בימי שישי 08:00-09:00
הקליניקה עובדת בכל ימות השבוע.
מוזמנות לשאול, להגיב פה למטה, או להתקשר,
באהבה,
שינה
תודות לז'אן מארק איסלאה – סמינר במצפה רמון 2013
מיכאל ליטבק https://www.facebook.com/michael.litvak.10?fref=nf
ניצן אורן https://www.facebook.com/wayofneedle