מה הכי חשוב לך בחייך עכשיו? ואיך קשורה לזה שנת החולדה – שנת 2020

 

 

ב-25.1.2020 התחילה שנה סינית חדשה – שנת החולדה. הפילוסופיה הסינית (ממנה נגזרה הרפואה הסינית) התפתחה מתוך התבוננות עמוקה בתופעות היקום. הם ראו את האופן שבו התופעות על פני האדמה נגרמות ע"י גרמי השמים ומושפעות על ידם. במאמר זה אסביר את אופי השנה הנוכחית בהתאם למקומה בתוך מחזוריות של 10 שנים (על פי התנועות השמיימיות, שנקראות בטרמינולוגיה הסינית "גזעים") וכן בהתאם למקומה במחזוריות של 12 שלבים/חודשים (כפי שמתבטאת בטבע סביבנו, ושנקראת בטרמינולוגיה הסינית "ענפים"). שם החיה שמחובר לשנה הסינית נובע מדמיון מסויים שהסינים ראו בין המאפיינים האנרגטיים של השנה ובין תכונות החיה, וזו דרך סמלית לתאר אותם.

בכל התופעות של מחזוריות ביקום (10 השנים, 12 החודשים, יום ולילה, חיי אדם) קיימים אותם שלבים. אפשר לתאר אותם בצורה גרפית בציור של היין ויאנג (מונחים סמליים שמתארים את 2 האנרגיות שנמצאות בבסיס כל תהליכי המחזוריות ביקום)  ובציור של 5 הפאזות (זוהי חלוקה מפורטת יותר של התהליכים ל-5 שלבים: כל פאזה היא שלב התפתחותי בעל איכות צ'י = אנרגיה שונה. במעגל שבציור זה כל פאזה מזינה/מחזקת את הפאזה הבאה. בהמשך נראה שיש גם מעגל בקרה עם מערכת יחסים שונה בין הפאזות):

5 הפאזות
מחזוריות יין ויאנג

5 הפאזות (השלבים) בתהליך המחזורי:
העץ – לידה/התחלה/יציאה לפעילות;
האש – שלב של בגרות/הבשלה/שיא;
האדמה – נמצאת במרכז כי היא עושה את כל ההתמרות והמעברים בין הפאזות השונות;
המתכת – התכנסות פנימה/איסוף/שקיעה;
המים – היטענות/מנוחה ואגירת כוחות לקראת התחלה של מחזור חדש.

שנת החולדה בתוך מחזוריות של 10 שנים – הגזע GENG

בתוך הרצף של 10 השנים שנת 2020 היא הגזע השביעי (מתוך 10 הגזעים) ושייכת לשלב של פאזת המתכת. הסימנית הסינית של הגזע GENG מתארת 2 ידיים שאוחזות במסננת כדי להפריד בין מה שחשוב ובין כל השאר. הפעולה הזו נושאת גם משמעות של לאסוף בחזרה את הרווח/היבול שצמח בעקבות הפעולות שנעשו בשלבי המחזור הקודמים. המיומנות שהצטברה מתוך נסיון החיים מאפשרת עכשיו לדעת איך להשתמש בו בהמשך בצורה מדוייקת. כאשר אנו יודעים להפיק ממנו את העיקר והחשוב, מתרחשת התמרה ואנחנו משתנים ומתפתחים. הגזע  GENG  מתחיל את תהליך הפקת העיקר, שיש בו זיהוי של הדברים בעלי הערך וניפוי מה שמיותר.

דוגמא לפעולה כזאת בגופנו היא של איבר המעי הגס, ששייך לפאזת המתכת, והוא עושה פעולה דומה: המשך ספיגת נוזלים וחומרים חיוניים לגוף והוצאת הפסולת המיותרת החוצה.

אני יכולה לתת דוגמא אישית מחיי המקצועיים: חלק מהיותי מטפלת ברפואה סינית כעוסק עצמאי מערב גם התעסקות בענייני שיווק (פרסום לפתיחתו של חוג צ'י קונג חדש או לסדנאות תקופתיות, עדכונים לרשימת התפוצה ועוד). עניינים אלו דרשו בעבר זמן רב, והחלטתי שאני לא רוצה לבזבז (כך אני רואה את זה היום) יותר זמן עליהם. אני מעדיפה להשקיע במקום זה את זמני בתרגול צ'י קונג, שתורם להתפתחותי האישית וגם כמטפלת ומורה לצ'י קונג.

אם נסתכל שוב באיורים של יין ויאנג ושל 5 הפאזות נראה שבפאזת המתכת היאנג הולך ומתכנס פנימה (בציור של יין ויאנג הוא נראה כנקודה הלבנה שנמצאת בעומק היין) – יש לזכור שהציור הוא דו-מימדי אבל במציאות היקום וגופנו הם תלת מימדיים. באנימציה הזאת, למרות שהיא לא של היין ויאנג, אפשר לקבל תחושה של התלת-מימדיות בהתכנסות פנימה ובהתפשטות החוצה.

נחשוב על המאפיינים של הסתיו ושל שעות אחה"צ, ונוכל להבין את איכות הצ'י הזאת שמתכנסת פנימה (הפירות הבשלים נופלים לקרקע והזרעים ייקלטו באדמה, העלים נושרים וייהפכו לרקב שמזין את האדמה, השמש שוקעת, אנשים חוזרים לבתיהם לקראת מנוחת הלילה. לפי הרפואה הסינית הצ'י של מערכת החיסון, שהוא בעל אופי יאנגי, זורם במהלך היום בחיצוניות הגוף (בין העור והשרירים) כדי להגן מפני פתוגנים חיצוניים, ובלילה הוא נכנס פנימה ומגן על האיברים הפנימיים).
בחיים שלנו התנועה הזאת פנימה של איכות המתכת מביאה את האש (המודעות, הפיקוד העליון שבגוף) אל המים (כוח הרצון והעשייה – המימוש של הכוונות וההחלטות). היא מאפשרת לנו להבין מה אנו צריכים לעשות מתוך המהות שלנו. מעודדת אותנו לקחת אחריות על עצמנו ולא להטיל אשמה על אחרים בכל מה שקורה לנו בחיים. המפגש הזה יוצר איכות של נוכחות שקטה – ריקות של הלב מהאגו, מכל הסיפורים שאנו מספרים לעצמנו לגבי מי אנחנו. כשבלב יש שקט, מערכות הגוף פועלות נכון, ודרכו של אדם מתייצבת מעצמה. אחת הדרכים הטובות בעיני ליצור את האיכות השקטה הזאת היא תרגול צ'י קונג. בצ'י קונג המודעות נכנסת לשקט ואנו מפתחים את ההתבוננות פנימה. ככל שמעמיקים בתהליך מתקרבים למקום טהור וצלול שהוא מי שאנחנו בלי כל הדברים שהולבשו עלינו במהלך החיים. יחד עם התרגול הפיזי יש הזרמה של האנרגיה בגוף שפותחת חסימות ומאפשרת ריפוי פיזי ורגשי.
האצירה הזאת של היאנג בגופנו בזמן המתאים חיונית לבריאות שלנו. היאנג נדחס בפנים כמו קפיץ ומשם מצית את תחילת התנועה. הדחיסה הזאת מאפשרת את השמירה על הדברים היקרים, ויצירת כוח לפעולה כשמגיע הזמן לצאת החוצה. זה מתבטא, למשל, ביקום בפריצה של השתילים מהאדמה בתקופת האביב, וגם לנבט של גרגיר החומוס דרוש כוח רב כדי לפרוץ החוצה . במקרים רבים אנחנו רואים בקליניקה שהאנרגיה מופנית יותר מדי כלפי חוץ, ויש צורך להפנות אותה פנימה לחיבור עם האנרגיה היינית.
לכן בשנת 2020 איכות המתכת הזאת תעזור לאנשים שאינם מצליחים לעגן את היאנג שלהם. לעומת זאת מי שחסר לו יאנג, יהיה לו יותר קשה השנה.

מעגל הבקרה


אנחנו יכולים לראות באיור של מעגל הבקרה שפאזת המתכת מבקרת את פאזת העץ (אפשר לקרוא עוד על מצב כזה בפוסט של מרץ 2017 פה בבלוג), ואם פאזת המתכת חזקה מדי (כמו שעלול לקרות בשנת 2020) היא עלולה לגרום לסימפטומים של מצוקה בגוף: הזרימה החלקה של הצ'י (אנרגיה) של פאזת העץ תופרע ועלולה להתבטא בכאבים, רוגז, חום פנימי שנגרם ע"י התקיעות; פאזת המתכת מאופיינת גם ע"י יובש וכך עלול להיווצר יובש בדם הכבד שיכול להשפיע על מחזור האשה ופוריותה (בין אברי הגוף, הכבד וכיס המרה שייכים לפאזת העץ); הזנת העיניים תיפגע; אולי תהיה גם השפעה על העיכול (פאזת העץ מבקרת את פאזת האדמה וכשיש בפאזת העץ בעיה, זה עלול להשפיע על תפקוד מערכת העיכול); כיוון שצ'י הכבד קשור לעיבוד הפסיכולוגי שאנו עושים (החלומות קשורים לצ'י הכבד לפי הרפואה הסינית) עלולות להיווצר גם בעיות רגשיות.

המצב של בקרה עודפת  כפי שתואר פה הוא מצב פתולוגי. יחד עם זה מעגל הבקרה יכול גם לווסת פאזה מסויימת שיוצאת מאיזון ולהחזיר לה את האיזון. כך בחצי הראשון של השנה הזאת יאזן צ'י של פאזת האש את המתכת וירכך את השפעתה. בחצי השני של השנה תתחזק שוב ההשפעה של איכות המתכת. כך שחשוב יהיה לאזן את האיכות המכנסת של המתכת דרך פיתוח יצירתיות, קשרים חברתיים, תקשורת ושמחה.

שנת החולדה במחזוריות של 12 החודשים – ענף ZI

הענף ZI הוא הראשון במחזור של 12 החודשים. בסימנית הסינית של Zi  רואים תינוק שנולד עטוף ומוגן. זהו סמל ללידה, ויש בו את האיכויות של  התחלה: גם חיבור ישיר לבסיס הגנטי של החיים וגם אפשרות בחירה של הכיוון שינחה את האדם לאורך הדרך. האנרגיה הזאת צומחת  מתוך הפוטנציאל שלנו, מתוכו אנו אמורים לבחור את הכיוון הנכון לנו, לקבל את ההחלטה, ולעשות באומץ את הצעד הראשון לקראת ההגשמה. כך שהאיכות האנרגטית של שנת 2020 נותנת לנו תנאים מתאימים ליזום ולהגשים את כוונת הלב (הלב בתרבות הסינית הוא מונח שמייצג את כל המודעות). יש פה חיבור ישיר למקור שממנו נולדנו ועימו ידיעת המהות, כיוון ראשוני ודחף לחוות יחד עם פגיעות וצורך בתחושת ביטחון, שמאפיינים את הרך הנולד. בחיבור הזה יש הקשבה פנימה שמפתחת את האינטואיציה, אשר מאפשרת לנו לפעול לא מתוך הכתבות של החברה אלא מתוך עצמיותנו.

ההקסגרמה Fu

בספר התמורות ישנם 84 שלבים של המחזוריות ביקום שמתוארים באמצעות שילובים שונים של קווי יין ויאנג. כל שילוב של 6 שורות של קווים נקרא הקסגרמה. ההתחלה של מחזור חדש בענף ZI מתוארת בספר התמורות בהקסגרמה מספר 24 שנקראת Fu. בהקסגרמה Fu רואים 5 שורות של קווי יין (הקו השבור) והשורה התחתונה היא קו יאנג (הקו הרציף) – זהו היאנג שמופיע מחדש. הפירוש של Fu הוא "חזרה": חזרת היאנג ממצב של תרדמת בעומק היין אל חיים חדשים. חזרת היאנג קורית באמצע החורף (אפשר לראות בציור של היין ויאנג שהחלק הלבן של היאנג מתחיל לצאת ממש במרכז החורף/לילה), כך שחשוב לנוח, לשמור על הפוטנציאל כדי שאפשר יהיה להשתמש בו. ספר התמורות מזכיר שכל דבר חדש צריך להיות מטופל ברכות והתחשבות. המשמעות של עיקרון הזה בחיי היום יום שלנו היא ששנת הלילה חשובה ביותר, ויותר מכך מומלץ לישון כבר בשעה 23:00, שכן בין שעה זו ל 01:00 מתחילה לידת היום החדש. ההקסגרמה מסמלת את כוח החיים, והיא מבטאת אופטימיות.

סיכום

האדם סופג את כל ההשפעות האנרגטיות מהשמים והארץ. תכונות 12 החיות מתארות את המכלול האנושי, ובכל שנה בא לידי ביטוי אספקט אחר. השנה, בשנת החולדה, נאפשר לעצמנו להקשיב יותר לאינטואיציה מתוך שקט של הלב ולבדוק מה חשוב לנו בהתאמה לפוטנציאל שלנו ובעקבות הניסיון שרכשנו. נזכור שיש לנו הזדמנות של התחלה חדשה ושל בחירה. הצורה שדברים ילבשו בהמשך תלויה מאוד באופן שנשמור על הדברים היקרים לנו ונעשה את הצעד קדימה.

מאחלת לכם לפתח את ההקשבה הפנימית ומתוכה לבחור את הכיוון שנכון לכם,
באהבה,
שינה
0523-780-870

מוזמנים להגיב פה בכתיבת תגובה

שיעורי צ'י קונג מתקיימים בתקופת הקורונה בעיקר בזום (חוץ משיעור אחד ברמת רזיאל):
בימי שני ב – 18:00-19:00
בימי שלישי ב- 08:00-09:00, וב- 09:30-10:30
ברמת רזיאל: שיעור פרונטלי ב- 08:15-09:15

ימי קליניקה ברפואה סינית מתקיימים:
בירושלים: בימי רביעי
ברמת רזיאל: בשאר הימים


תודות לאייל מצרי דורון https://www.facebook.com/renchinet
למיכאל ליטבק https://www.facebook.com/michael.litvak.10
ולניצן אורן https://www.facebook.com/wayofneedle

תמונת החולדה שלמעלה צולמה ע"י Anne & Saturnino Miranda

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s